După ablație viața mea s-a schimbat la 180 de grade

17 septembrie, 2020

Este istoria Mirelei Melnic, o tânără care suferea din copilărie de tahicardie supraventriculară. 

Cum ați ajuns la intervenția chirurgicală? 

Totul a început chiar din copilărie, la efort fizic simțeam disconfort, bătăi mari, tremur. Episoadele puteau apărea spontan, chiar și în somn, niciodată nu știam când voi avea următorul atac, o senzație de parcă trăiești în neliniște și frică permanentă. Am făcut multe investigații chiar fiind copil, dar toți medicii îmi spuneau că voi crește și totul vas trece, dar situația tot nu se schimba.

După a doua sarcina starea mea s-a agravat și a devenit necontrolabilă, nu mă ajutau nici pastilele. Mereu aveam stare de somnolență, nu mă puteam concentra la nimic, nu puteam lucra normal și nici să acord atenție familiei.

Nu mai aveam puteri să trăiesc așa, mă simțeam fără vlagă, nu pot numi asta viață, deși aveam doar 28 de ani. Ultima jumătate de an până la intervenție, practic peste o zi eram la salvare.  

În una din aceste nopți am avut un atac de durere foarte puternic, “am crezut că mor”. Nu mai aveam poftă de viață.

Am făcut foarte multe investigații, pot spune că 10 ani tot urmam medicii și nimeni nu putea depista cauza și problema mea… Mă simțeam foarte disperată, până am ajuns la consultație la Medpark la dl Andrian Rotaru, am fost consultată de un adevărat profesionist, unde mi s-a indicat să fac studiul electrofiziologic. Așa am ajuns la dl Radu Darciuc specializat în aritmologie. Aici la Medpark și s-a depistat problema mea.

Ați avut frică de intervenție?

Când mi s-a spus că problema mea poate fi rezolvată și este nevoie de intervenție, eram gata în orice moment să o fac, nu aveam nici un dubiu, nici o frică. Dl Radu mi-a explicat tot foarte minuțios, asta m-a făcut să mă simt liniștită. Sincer vorbind, doctor mai receptiv n-am văzut, oricând am apelat, mereu am primit ajutor. Mulțumesc pentru tot.

Radu DARCIUC, cardiolog Spitalul Internaţional Medpark: Pentru pacienta Mirela a fost efectuat studiul electrofiziologic. În timpul studiului electrofiziologic a fost indusă tahicardia atrio-ventriculară nodală reciprocă (AVNRT). Cu ajutorul unui cateter de ablație au fost aplicați curenți de cardiofrecvență într-o zonă a inimii numită ”cale lentă”. Următoarea zi pacienta Mirela a fost externată. După ablație pacienta nu mai are paroxisme de tahicardie supraventriculară.

Cum s-a schimbat viața după intervenție?

După intervenție aveam impresia că 28 de ani am trăit cu ochii închiși, fără gust de viață! Totul s-a schimbat la 180 de grade după ablație. Sunt total alt om, am devenit mult mai calmă de parcă mi s-a schimbat și caracterul. Acum fac sport regulat și chiar pot gusta cafea, deși în trecut îmi permiteam doar să o miros. Am revenit la serviciu, am energie pentru a îmi construi viața așa cum îmi doresc. Acum mă simt o soție și mama deplină care acordă suficientă atenție și dragoste familiei sale. Nu voi găsi cuvinte suficiente ca să mulţumesc medicilor Medpark, colegilor lor din Turcia, pentru ceea ce au făcut pentru mine.

Mulțumesc echipa Medpark, mi-ați schimbat viața!